Zomer update 2024

Beste aikidoka,
Nog een paar weken en dan is het alweer einde seizoen. De zomervakantie is in aantocht en dat betekent dat onze dojos gaan sluiten. Kijk op de desbetreffende Dojo website wanneer welke Dojo gesloten is.

We kunnen terug kijken op fraai, druk en goedbezochte seminars.  Met als start de 4 stijlen stage. Welke goed bezocht werd en de stijlen als zeer leuk zijn ervaren.

Daarna een door Kyorakukan georganiseerde seminar dagen met Fumio Matsuki sensei, van de O Getsu Ryu dojo. Maar vooral bekend door zijn theater shows in het verleden en de choreografie van o.a. Kill Bill en the Last samurai.  De assistenten van Fumio zijn bekende acteurs en zwaard meesters uit de huidige Disney serie Shogun. 
Fumio heeft ons een van de de series (kata van 10 bewegingen) laten trainen. 
Zij waren te gast bij ons thuis en dat leverde mooie gesprekken op en diepte kennis in de O Getsu Ryu materie.

In dezelfde week hadden de kinderen uit de aangesloten Enbukan dojo’s eindelijk ook een keer een evenement. Met gast docent Gerbrand die hen mee nam in de wereld van Ninja do. Ook een zeer goed bezochte stage dag, welke werd afgesloten met een drankje en een frietje/ snack in de kantine. 

Na de vakantie krijgen we nog twee gast docenten, de nu al redelijk bekende in onze dojo Peter Duwe en uit Amerika de president van de Nishio Aikido organisatie aldaar. Hij komt op 8 september een hele stage dag verzorgen in onze dojo in Houten. Meer informatie volgt!  

Rest mij je alvast een hele fijne verdiende vakantie toe te wensen, met hopelijk eens een periode van droog aangenaam weer!

Met sportieve groet Albert