In memory of Renato Filippin, 7. Dan

Today we received the sad news that Renato Filippin has passed away on November the 1st. Not only was Renato sensei a gifted Aikidoka, but he was also warm and good man.

We wish Amadea and family strength is these difficult days.

On behalf of Enbukan,

Ernst Slomp
Chairman

Hard work pays off …..

It is with proud that the board of Enbukan congratulates Wil Smith and Eric Weisman with achieving the rank of 4th Dan.

After Tomas Tomson, Wil and Eric are the numbers two and three in the rank of 4th Dan that started their Aikido career within Kyorakukan.

Achieving the rank of 4th Dan is the reward for years of practice and hard work. And that they may be an example for the other members

On behalf of the board of Enbukan.

Ernst Slomp (chairman)

Seizoensafsluiting door Kyorakukan

Gisterenavond werd in het Wilhelminapark in Gorinchem het Aikido seizoen 2018-2019, onder grote belangstelling van passanten, door Kyorakukan afgesloten.

In een ontspannen, soms wat jolige, sfeer werden de oefeningen uitgevoerd. Over de opkomst was weinig klagen, ondanks de afwijkende locatie stonden toch 17 Aikidoka’s klaar om in actie te komen.

Uiteraard werd na afloop het seizoen onder het genot van een drankje nog eens uitvoerig doorgenomen.

Voor diegene die bang zijn het Aikido te moeten missen. In Houten wordt in principe doorgetraind.

Voor nu een prettige vakantie toegewenst,

Docenten Festijn

Het bestuur en de Technische Commissie van Enbukan kunnen terug kijken op een geslaagd weekend. In de afgelopen dagen zijn de docenten bezig geweest om hun visie op het Aikido te delen met de deelnemers. En ondanks de verzengende hitte (buiten en binnen) werd er serieus en stevig getraind en aandachtig geluisterd.

Zo werd er aandacht besteed aan Henkawaza (technieken die vast lopen, daarop anticiperen en verder gaan met een andere techniek) en aan Kenta – Ken en Kenta – Jo. Waren er overlappen in technieken, maar werd er op andere details de focus gelegd.

Maar ook was er deze stage ruimte voor de Dan examens. Volgens de Technische Commissie was het duidelijk zichtbaar dat alle kandidaten hum voorbereiding serieus genomen hadden, was er aandacht besteed aan de verbeterpunten n.a.v. de proefexamens.

Voor Shodan zijn geslaagd:

  • Ham Bos
  • Robert Huisman
  • Denise Huyskes
  • Rudolf Renfurm

Voor Nidan zijn geslaagd:

  • Richard Fenivesy
  • Emile Gras
  • Ernst Slomp

Voor Sandan is geslaagd:

  • Sven Janssen

Een geslaagd weekend dus, op meerdere manieren.

Namens het bestuur en de Technische Commissie allen van harte gefeliciteerd met jullie behaalde graad.

Ernst Slomp

Voorzitter Enbukan.

Docenten Festijn

In het weekend van 29 en 30 juni wordt in Houten het Docenten Festijn gehouden. Een stage waarin verschillende, bij Enbukan aangesloten, docenten de deelnemers meenemen in de wereld van Aikido.

Geïnteresseerd in deze stage, kom dan zaterdag en/of zondag naar Houten. Voorinschrijving is niet nodig. Op beide dagen zullen ook Dan examens afgenomen worden.

Wees voorbereid, want het beloofd een warm weekend te worden. Neem dus voldoende water mee.

Seminar met Jiri Marek 6e Dan

Wat later dan gebruikelijk in de tijd, was daar dan het seminar met Jiri Marek een trouwe leerling van Nishio Shihan en Shishiya sensei. Het seminar werd deze keer georganiseerd in de Aikido3B dojo in Bergschenhoek.

De opbouw van het seminar was ongeëvenaard, waarbij het duidelijk werd (gemaakt) dat het gebruik van wapens in het Aikido, de techniek van het Aikido moet verbeteren en dat de technieken dus niet op zich zelf staan.

Meer dan eens werden de deelnemers aan het seminar door het gebruik van de Boken gewezen op de minuscule details die het verschil maken.

Op de zondag sessie was er een opmerkelijke deelneemster uit de jeugdgroep van Aikido3B die de spirit en de drive had om mee te trainen. Hulde!

Namens het bestuur van Enbukan wil ik een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan de organisatie van het seminar bedanken voor zijn/haar inzet.

Voor de maand juni staat er nog een docentenstage in Houten op het programma met daar aan verbonden Shodan, Nidan. Sandan en Yondan examens.

In het najaar staat er nog een seminar met Peter Duwe in Vianen op het programma.

Ernst Slomp

Voorzitter

International seminar with Jiri Marek 6th Dan

Enbukan is rpoud to announce the international seminar of Jiri Marek sensei (6de Den) on the 25th and 26th of May. Jiri marek sensei is a true follower of Shishiya sensei.

This seminar will be given at the AikidoB dojo in Bergschenhoek.

For more information, please click on the link.