Albert Stevense Gepromoveerd Tot 6e Dan

Tijdens de jaarlijkse Kagami Biraki ceremonie in Tokio is bekend gemaakt dat Leraar en oprichter van Kyorakukan Aikido, Albert Stevense, is gepromoveerd tot 6e Dan Aikikai. 

Albert Stevense gepromoveerd tot 6e Dan

Binnen de Japanse krijgskunst aikido is het behalen van een dergelijke dan-graad een knappe en eervolle prestatie welke niet alleen wordt toegekend vanwege het technische niveau maar tevens vanwege een “staat van verdienste” binnen het aikido die verder gaat dan alleen binnen de muren van de dojo.

In het geval van Albert een welverdiende erkenning met zijn 44 jaar aikido ervaring. Zo is hij in 1980 begonnen met het beoefenen van aikido na enkele jaren daarvoor eerst ervaring te hebben opgedaan in het karate, jiujitsu en Tai Mantis. In 1993 is Albert gestart met lesgeven in Houten. Na 17 jaar lesgeven is in 2000 formeel de stichting Kyorakukan Aikido opgericht, waarvan Albert de oprichter is en Sensei Suganuma Shihan (de aikido lijn die destijds werd gevolgd) de naamgever. Mede door Alberts onverstoorbare inzet is de stichting gegroeid naar een aikidoschool met honderden leerlingen en 6 verschillende locaties, waaronder zelfs een dojo in De Filipijnen. En hoewel er door de coronacrisis een behoorlijke terugslag is geweest is de groei ondertussen weer ingezet. 

Maar ook zijn activiteiten buiten de dojo’s zijn niet onopgemerkt gebleven. Niet alleen de vele seminars in binnen en buitenland (o.a. Japan, Oekraïne, Duitsland) die hij heeft aangedaan als zowel deelnemer en als gastdocent, maar ook zijn vele contacten binnen de (inter)nationale aikido wereld. Een verdienste waarvoor Albert eerder al een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen. 

Vanuit het bestuur van Kyorakukan en Enbukan feliciteren we Albert Stevense van harte met het behalen van zijn 6e Dan. Kijk op www.kyorakukan.com voor meer informatie.